Home » Kultur

Kultur och partitillhörighet?

12 enero 2012 No Comment

Jag läste i förra veckan en intressant artikel som behandlar partisympatisering och kultur som fick mig att tänka till. Varför är det så att kultur alltid förknippas med vänstern, går det inte att sympatisera med högerpartier och fortfarande vara en kulturnörd. Jag gillar inte det tanken måste jag säga. Vänstern kopplas ofta ihop med en firare levnadsstil, lite flummigare där livet tas med en klackspark medan högermänniskor ofta ses som hårda räknenissar där det enda som räknas är pengar och att göra vinst.

Ofta förknippas kultur och egenskaper så som hederlighet, värme och humanism med en stor röd vänsterflagga. Att byta denna flygga till en blå behöver väl inte betyda att alla dessa egenskaper försvinner, all medmänsklighet, empati och ömsinthet och att man blir en simple räknenisse utan känslor? För mig är svaret nej men dock låter det fel om säg en konstnär sympatiserar med högern i vissa frågor eller i vissa beslut. Nu är det 2012 men detta höger-vänster tänknade verkar fortfarande vara djupt inrotat i oss svenskar. Varför är det så svart på vitt? Måste det vara så frågar jag mig själv?

Bara en liten tanke som slog mig.  Juegos de Vestir

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

v>