Naturlig Hälsa Artiklar

hälso-och sjukv?rd

De omedelbara effekterna av luftföroreningar är svårt att ignorera. Rinnande ögon, hosta och svårigheter att andas är akut och vanliga reaktioner. TWERKINOSIS - En STD, vanligtvis uppstår efter en tung natt av twerking och känner sig osäker. I och med 2016, Mountjoy och kollegor frågade 28 internationella idrottens styrande organ för att rangordna betydelsen av 11 hälso-relaterade ämnen. De frågade också efter uppdateringar sedan 2012 en undersökning om prioriteringar och forskning runt 27 andra hälsorelaterade områden. Den 28 grupperna utgör nästan 5 000 nationella idrottsförbund som hade mer än 11 000 idrottare vid sommar-Os 2016. Island (Nr 2), Australien (Nr 6), Finland (Nr 7), Nederländerna (Nr 9) och finans-och banksektorn centrala Luxemburg rundade ut de 10 första placerade, enligt en omfattande studie som publiceras i den medicinska tidskriften The Lancet.

Studien tyder på systemisk inflammation - som är närvarande i alla tre sjukdomar - kan spela en betydande roll i utvecklingen av leversjukdom, särskilt i de med psoriasis, forskarna notera online 2 November i Journal of Investigative Dermatology. Unga kvinnor kan ha en starkare inflammatoriskt svar på grund av allergiska villkor än män, kanske på grund av östrogener," förklarade Vaccarino, som också var inte inblandad i den aktuella studien. Högt blodtryck, eller hypertoni, är en sjukdom som så småningom drabbar nästan alla de Mayo Clinic anteckningar. Det är oftast orsakas av förträngning av blodkärl, vilket i sin tur tvingar ditt hjärta att pumpa hårdare för att cirkulera blodet. Om det inte behandlas kan det leda till stroke och hjärtinfarkt. Det finns många läkemedel som effektivt kan behandla denna allvarliga sjukdom.

Måttlig aktivitet — som orsakar en ljus svett, eller bara blygsamma ökningar av andning eller puls — innehåller snabba promenader, gräsklippning eller tung städning. Intensiv aktivitet inkluderar löpning eller ras promenader, varv simning eller aerobics. Andra mycket förebygga risker, till exempel kost rik på salt och låg i grönsaker och frukt, högt blodtryck, högt kolesterol och högt bmi, bidrar till den växande bördan av icke-smittsamma sjukdomar. Tillsammans stod de för nästan en fjärdedel av dålig hälsa i 2016 - över dubbelt så mycket som från 1990.

Eftersom det är en genetisk sjukdom, ärftlig hemokromatos är närvarande vid födseln. Många personer med detta tillstånd utvecklar aldrig järnöverskott. Av de som utvecklar järnöverskott, endast ett fåtal utvecklar symtom. Om män utvecklar symtom, som de visas vanligtvis mellan 40 och 60 års ålder. Kvinnor sällan utvecklar symtom, och när de gör det brukar det bli efter klimakteriet. Septikemi eller blodförgiftning är den tionde vanligaste dödsorsaken bland kvinnor. Det är oftast en komplikation av en bakteriell infektion såsom en lunga eller urinvägsinfektion. De bästa sätten att förhindra blodförgiftning är att tvätta händerna ofta, söka sjukvård för någon infektion i kroppen och att ändra tamponger ofta och undvik att använda tamponger som är mer absorberande än du behöver.

De föreslagna ändringarna följer vägledning meddelade tidigare i år av den AMERIKANSKA Food and Drug Administration) och Europeiska Läkemedelsmyndigheten för att uppmuntra till testning av nya Alzheimers läkemedel baserade på biomarkörer, snarare än på kliniska symtom. Fetma är den viktigaste riskfaktorn för sömnapné.
En person som är överviktig kan ha mer fett som lagras runt sin hals. Detta kan göra luftvägarna mindre. En mindre luftvägarna kan göra andningssvårigheter eller högt (på grund av snarkning), eller andning kan sluta helt och hållet för en kort tid. Dessutom, fett lagras i halsen och i hela kroppen kan producera ämnen som orsakar inflammation.


Inflammation i nacken är en riskfaktor för sömnapné.